MY ENGAGEMENT DAY 6/8/17 -PART 4-

Alhamdulillah selamat dah menjadi tunangan orang.. Moga urusan lepas nie dipermudahkan..




- bakal mak mertua sarungkan cincin -


- pic tak edit tu yang huru hara tu..tambah plak belakang pelamin tu ada light haaaa -



- TQ mak -


- cincin merisik tu CCB pilih sendiri, cincin tunang pulak mak yang pilih kan.. - 


sebelum depa balik haaa CCB ajak la bergambar kenangan dulu.. Bukan selalu pun kan majlis macam ni ada...


- bersama adik beradik encik tunang -


- bersama makcik & sepupu tunang -

* doakan yang baik-baik, fikir yang baik-baik..

MY ENGAGEMENT DAY 6/8/17 -PART 3-

kesinambungan part 1 & part 2


Pihak sebelah bawak 5 dulang :














- yang ni special cakar ayam berbentuk sarang burung & telur burung puyuh -



MY ENGAGEMENT DAY 6/8/17 -PART 2-


Ok sambung lagi cerita... part 1 kat sini

photographer kawan adik CCB dia bagi harga kawan kawan tapi pic tak de edit pape...habis kenduri dia terus transfer kat laptop.. Tapi CCB bayar la kat die half price RM 150.

Pelamin plak along CCB yang sponsor (TQ sangat).. Pelamin ni CCB amek sekali package mekap.. so price dia RM 500.


- boleh search fb rose yusoff -


- baju ni baju kahwin mama CCB dulu -

Tapi sayang sikit la sebab tak dapat nak mekap sangat pada bahagian mata sebab mata CCB agak sensitif sikit sikit berair..

Sementara menanti pihak sebelah datang lepas maghrib CCB layan kan anak anak buah bergambar..


- bersama anak buah yang sulong dan adiknya -


- bersama anak kesayangan CCB -


- layan kan aje la anak anak ni -


- anak dara pun dah besar - 


- keluarga along CCB & mama - 

pihak sebelah datang 8 kereta (before kata 5 kereta je). Angah CCb ada la sewa khemah.. 




- sesi perbincangan sedang berjalan -






MY ENGAGEMENT DAY 6/8/17 -PART 1-

Assalammualaikum sahabat sahabat sekelian.. Alhamdulillah hari ni pagi pagi dah hujan. Rahmatnya dihari jumaat ni.. Hari ni CCB nak share pasal mahlis pertunangan CCB ahad lepas.. Selepas 6 tahun CCB jadi single mom dan selama 6 taun tu jugak le berkawan dengan ramai orang.. Syukur allah pertemukan jugak jodoh baru (insya allah).


Majlis Pertunangan ni adalah perancangan last minit.. CCB ada mse lebih kurang 2 minggu nak buat persiapan.. Sebab date pertunangan ni dapat pun masa family BF (belum tunang lagi masa tu) datang jamuan raya hari tu..

Persiapan semua CCB buat sendiri, hantaran tunang CCB buat sehabis kreatif DIY & recycle je sebab dah lama sangat tak mendeko sebenarnya.. lebih kurang 4 tahun kat rumah tak ada majlis macam ni.. Kalau dulu arwah ayah yang akan buat kan.. Pihak sebelah hantar 5 dulang so CCB balas 7 dulang..

Tak naik barang sekali sebab bakal mak mertua kata nanti nikah baru bawa sekali..


CCB banyak hantar makanan dan manisan..

Total cost :

*Hiasan dulang (bunga, gabus,lapik gabus, riben & renda) - RM100
*Brownies - RM 65
*Cupcakes flavor american choclate - RM 35
* Gula gula, coklat & jelly - RM 50 (termasuk anak CCB punya jajan..And tak habis pun gula gula yang CCB beli tu bagi ke pihak sebelah..lebih nya anak anak buah yang habiskan)
*Bunga kapur, gambir & sireh - RM 15 (bunga kapur tu dah mahal sekarang sekuntum RM4.50)

lebih kurang dalam RM 200++ la cost untuk hantaran sebab ada yang selit untuk kat rumah..

 - bunga2, bakul buah & sampah (kertas warna kat bawah buah tu) beli dekat GM Klang
 - gula gula, coklat marshmallow tu beli dekat kedai borog makanan ringan
 - Sireh & buah beli dekat Pasar Besar Klang


- buah buahan -


- apam polka dot jiran sebelah rumah buat -


- gula-gula, coklat & marshmallow -


- pulut kuning mama CCB masak, corak ni CCB yang masuk kan dalam acuan -


- brownies (jiran jugak yang buat sebab dia ada meniaga online) -


- cup cakes (CCB suka order kek dengan dia.. sedap keknya) -


- sireh junjung (yang ni selalunya arwah ayah yang akan buat, CCB buat tak jadi sireh junjung) -


Tabung Mia

Menarik Disini